Nisan Yağmur Yerine Kar Getirdi!

Yağışlı hava etkisindeki ülkemizin önemli bir bölümü yağışlı sistemin etkisine girerken İç Anadolu ve Batı Karadeniz bölgelerinde yoğun kar yağışı etkili oluyor.

Recep Kenan/ithaber.com

Hissedilir derecede sıcaklık düşüşüyle birlikte iç kesimleri yaşanan kar yağışı yer yer olumsuzlukların yaşanmasına neden oluyor.  Kar yağışına sebep olan sıcaklık düşüşü ile birlikte yetkililer yaşanabilecek on olaylarına karşı üreticileri uyarıyor.

Çarşamba günü Marmara’nın doğusu, Ege, Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz ile Doğu Anadolu bölgesinde başlayan yağışlı hava ve fırtına Perşembe günü de etkisini artırarak devam ediyor. Yer yer 20 santimetreyi bulan kar kalınlığına ulaşan yağışların Cuma Gecesi geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

10.04.2015 Cuma günü Marmara’nın batısı, Kıyı Ege ve Güneydoğu Anadolu’nun güneyi dışında ülke genelinde yağış bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur, Perşembe sabah saatlerinde Bolu, Karabük, Kastamonu, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Çankırı ile Ankara ve Konya’nın batısında yer yer kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Bursa’dan Çankırı’ya Kar Yağışı

Son hava durumu tahminlerine göre Bursa ‘nın güneyi , Afyonkarahisar , Kütahya , Bilecik , Eskişehir , Çankırı’nın kuzeyi , Bolu, Karabük , Kastamonu çevreleri , Sakarya , Düzce ve Burdur illerinde kar yağışı etkili olacak.

İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da sabah saatlerinde başlayan yağış Cuma günü gece saatlerine kadar aralıksız ve kuvvetli Poyraz Fırtınası birlikte devam edeceği metrekareye 25 – 50 mm arasında yağış bırakacağı beklenmektedir. Kuvvetli fırtına ve sürekli yağmurun meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Nisan Yağmurları Yerini Kara Bıraktı

Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir’de Perşembe günü gündüz saatlerinde de devam eden kar yağışlarının Perşembe gecesi ve Cuma günü sabah saatlerinde Bolu, Karabük, Kastamonu, Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur, Çankırı, Çorum, Kırıkkale, Yozgat, Tokat, Amasya, Ankara ile Konya’nın batısı ve Denizli’nin doğusunda da görüleceği tahmin ediliyor.

Soğuk ve yağışlı sistemin, hafta sonunda yurdumuzun batı bölgelerinde etkisini kaybedeceği ve sıcaklıkların artacağı, doğu bölgelerimizde ise etkisini sürdüreceği bekleniyor.

Hava sıcaklığının hissedilir derecede azalmasına bağlı olarak, iç bölgelerimizdeki kar yağışlarına ve meydana gelecek zirai don tehlikesine karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Leave a Comment

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>