MALTEPE’DE ‘KÜTÜPHANELER HAFTASI’  KUTLANDI

Ferhat-ozen_maltepe_okuyanKültür Bakanlığı koordinasyonunda Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki Kütüphaneler Haftası kutlamasında öğrencilerden karşılaştırmalı kitap okumaları istendi.

“ Kutlanacak Bir Tablo Değil”

Kutlama etkinliğinde “Ekran bağımlılığı ve okuma alışkanlığı” konulu bir sunum gerçekleştiren Ferhat Özen: “ Türkiye’de kitaplar cami avlusuna bırakılmış yetimler gibidir.  Okullar, okumayı sevdiremiyor… Televizyonlar kitaplara karşı psikolojik savaş yürütüyor.  Kitabın TV’yle karşı karşıyalığı çok haksız, eşitsiz bir rekabet…” sözleri ile günümüzde toplumdaki okuma alışkanlığını değerlendirip, “ Aslında bu kutlanacak bir tablo değildir “ dedi.

T.C. Kültür Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen program, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezinde yapıldı. Programın içeriğini Maltepe Kaymakamlığı ve İlçe Halk Kütüphanesi hazırladı.

Programa, Maltepe Kaymakamı Necip ÇAKMAK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik KAPTAN, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Leave a Comment

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>